Ethereum ETH Madenciliği Bitecek Mi?


Kripto para madenciliğinde zirve yapan ethereum madenciliği yapanların aklındaki soru madencilik bitecek mi? büyük kafa karışıklığına sebebiyet oluşturuyor. Coin madenciliği yapan kişilerin ilk olarak üretime başladığı ethereum için tarih  verilse de kesin bir sonuç olmamakla birlikte gelecek yıllarda nasıl bir yol izleneceği konusunda bilgi bağlaşımları bulunuyor.

ETH üretimi için gerekli olan altyapının kurulması ile birlikte yapılan yatırımları en kısa şekilde amorti ederek kara dönüştüren bir sistem olduğundan Hashrate oranları her geçen gün zorlaşarak madenciliğin bu karlı durumundan çıkmasına sebebiyet veriyor. Yaklaşık olarak 8-9 ay içerisinde, yapılan yatırımı amorti ederek kara dönüştüren bu sistem ile bir çok kişi artık kripto para yatırımı yapmak yerine madenciliğe uzanmış durumda. Hal böyle olunca madenciliğin bir özelliği kalmayarak piyasalara çok fazla ETH girmesi ile fiyatların yükselmesi daha yavaş işleyerek maden yapma konusunda zorlaşabiliyor.

Madencilik gelirinin artması ile eş zamanlı olarak bir çok kişi bu işe girişmesi sonucunda kazım zorluğu artarken sistemin daha yüksek özellikleri istemesi ve daha pahalı yatırım yapılmasına teşvik ediyor.


ETHEREUM (ETH) MADENCİLİĞİ NE ZAMAN BİTECEK ?

Ethereum madenciliği bitiş konusunda piyasalarda bir çok söylenti dolaşsa da ETH 2.0 özelliğinin çıkması bekleniyor. Bu versiyon ile birlikte üretimin farklı boyutlara ulaşacağı ve farklı şekilde üretim yapılacağı bilindiğinden sistem kuran kişilerin bu özelliği destekleyip desteklemeyeceği ise bilinmiyor. Ethereum 2.0 özelliği piyasalarda yerini aldıktan sonra hedef tarihin 2022 yılının ortalarında olması bekleniyor. Hal böyle olunca 2022 yılında eth madenciliği bitecek ve üretim yapanların farklı alternatifleri değerlendirmesi gerekecek.


Benzer Konular